OM SERVIA

SERVIA A.m.b.a er et indkøbs- og servicefællesskab, der er ejet af 12 danske energiselskaber. SERVIA bistår bl.a. med indkøb, udbud, jura, reguleringskompetencer, IT sikkerhed samt flere discipliner indenfor projektstyring og -ledelse.

SERVIAs historie

Syv energiselskaber var i tæt dialog hen over vinteren 2018/2019.
Dialogen omhandlede et samarbejde, som skulle være en gevinst for alle parter, en gevinst, der skulle spare energiselskaberne for høje og unødvendige omkostninger. Idéen om et indkøbsfællesskab lå lige for og områder som indkøb og udbud, hvor stordriftsfordele var en mulighed, var derfor oplagte for et samarbejde. Andre områder blev også drøftet.

Muligheden for forsyningstung advokatbistand ved for eksempel kontrakter og retssager samt fælles fodslag i forbindelse med større strategiske projekter blev også en del af samarbejdet. Senere er der kommet en Data Protection Officer (DPO) service til, så flere energiselskaber nu deles om en fælles DPO. Ikke alene giver det en omkostningsmæssig fordel for flere selskaber, men det giver også adgang til videndeling på et meget forretningskritisk område.   

Selskabsformen for det nyetablerede samarbejde afspejler ejerskab og fællesskab, og andelsselskabet blev til virkelighed den 12. april 2019. Sidenhen er flere energiselskaber kommet til, så SERVIA i dag ejes af 12 energiselskaber.

Fakta om SERVIA:

  • Etableret i april 2019

  • Ejet af 12 danske energiselskaber

  • Andelsselskab

  • 15 ansatte

  • Kontoradresse i Kolding